InnerClarity

InnerClarity is een praktijk voor persoonlijke groei, gevestigd in Veldhoven (Noord Brabant). InnerClarity is opgericht in 2011 door René Louwers.
René heeft in totaal bijna 40 jaar werkervaring binnen het bedrijfsleven en het onderwijs.
De laatste 8 jaar werkt René behalve als coach ook als docent ICT/lmentor/oopbaanbegeleider binnen het Summa College in Eindhoven.

Het is zijn passie en roeping om mensen te helpen in hun zoektocht naar de beste versie van henzelf. Dat is dan ook het doel van InnerClarity.

René heeft jarenlange ervaring met diverse soorten van meditatie. Hij heeft een enorme spirituele ontwikkeling doorgemaakt en is nog steeds een sportfanaat (fitness, enkele bokscursussen gevolgd, lang geleden enkele jaren Judo en Taekwondo en een jaar de basis van Aikido). Verder heeft hij de opleiding NLP-practitioner/Master Coach afgerond.

Deze ervaringen en natuurlijk de jarenlange ervaring als docent/mentor/loopbaanbegeleider op diverse scholen en trainer/coach binnen diverse bedrijven hebben ervoor gezorgd dat hij een heel eigen stijl van coaching heeft ontwikkeld die zeer snel tot resultaten leidt.

 InnerClarity staat voor innerlijke helderheid. Daarmee wordt helderheid van geest bedoeld, een helderheid die iemand kent die compleet in het hier en nu leeft. Het verleden is dan geen last meer, de toekomst geen bedreiging, eenvoudigweg omdat je gedrag dan volledig spontaan wordt en je creativiteit de ruimte krijgt. Je bent vaker in zo’n staat als je zou denken.

Op momenten dat je alles even loslaat en volledig met iets bezig bent, ik heb dat bijvoorbeeld met programmeren. Op dat moment is er niets anders dan het probleem met de code dat ik wil oplossen. De tijd lijkt dan ook stil te staan. Andere voorbeelden zijn meditatie en sporten. De “wereld” verdwijnt en de ervaring “gebeurt” simpelweg in het hier en nu. 

Innerlijke helderheid is voor veel mensen in deze hectische maatschappij een utopie. 
Het vraagt loslaten, een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Mensen willen graag controle, al is het maar dat ze het idee hebben dat ze controle hebben. We lopen allemaal rond met een emotionele rugzak die naarmate we ouder worden steeds voller wordt, tenzij … we de rugzak langzaam leger maken door te kijken wat we kunnen … loslaten.

Het lijkt onmogelijk om het water in de linkerpot zo schoon te krijgen als in de rechterpot. Toch is dit hetzelfde water, het blijkt dus mogelijk te zijn om het water met de juiste techniek schoon te maken. Zo is het ook met je emotionele rugzak.